Dafne Schippers hoeft haar Nederlandse titel op de 60 meter niet in te leveren. Hoewel er zondag bij de NK indoor atletiek in Apeldoorn nog een formeel protest tegen haar deelname werd toegekend door de zogeheten Jury d'Appel, liet de Atletiekunie weten de uitslag te handhaven.

De wereldkampioene op de 200 meter mocht zaterdag op eigen verzoek de series van de 60 meter overslaan en stroomde rechtstreeks door naar de halve finales.

De andere atletes hoorden dit pas vlak voor aanvang van de series. Schippers won vervolgens haar halve finale en daarna de finale overtuigend in een toptijd van 7,03.

De trainer van een van de andere sprintsters diende na de finale alsnog een protest in, omdat hij vond dat Schippers onreglementair zou hebben deelgenomen.

Het protest werd toegekend, maar omdat de procedure geen strafmaat voorschrijft, besloot de Atletiekunie dat de titel sowieso bij Schippers blijft.

Kupers

Op de tweede dag van de NK indoor zegevierde Thijmen Kupers voor de vijfde keer op rij op de 800 meter.

De atleet van Groningen Atletiek kwam met een royale voorsprong op de concurrentie over de finish in het Omnisport van Apeldoorn in een tijd van 1.46,21. Met die tijd slechtte hij de limiet voor de WK indoor (1.46,50) over een kleine drie weken in het Amerikaanse Portland.

Kupers vestigde ook een persoonlijk record en klom op de wereldranglijst van 2016 naar de vijfde plaats, maar hij zal niet te bewonderen zijn in Portland.

Kupers, vorig jaar winnaar van het brons op de 800 meter bij de EK in Praag, gaf al eerder aan niet naar de WK indoor te gaan en zich volledig te richten op het outdoorseizoen.

Hassan

Sifan Hassan won in 2.02,62 de 800 meter bij de vrouwen. Sanne Verstegen pakte het zilver met een tijd van 2.04,09, het brons was voor Suzanne Voorrips in 2.07,45.

Hassan bleef net boven de limiet voor de WK indoor over drie weken in het Amerikaanse Portland, maar ze zou daar sowieso de 800 meter niet lopen. Hassan wil voor goud gaan op de 1500 meter, de afstand waarop ze outdoor Europees kampioene is en vorige zomer WK-brons veroverde in Peking.

Nadine Visser prolongeerde haar titel op de 60 meter horden. Ze won in 8,18 seconden. Eefje Boons greep het zilver in 8,19 en Anouk Vetter behaalde het brons in 8,25. Visser heeft een invitatie voor de WK indoor nog in beraad. Ze mag daar uitkomen op de vijfkamp.