Heracles Almelo-trainer John Stegeman vond dat zijn ploeg zondag zwaar door de ondergrens zakte in de met 5-0 verloren thuiswedstrijd tegen Roda JC.

"We hebben niets goed gedaan. Daar kan ik lang en breed over lullen, maar er zat niks in. We hebben heel slecht gevoetbald en daar moeten we ons voor schamen", aldus een boze Stegeman voor de camera van FOX Sports.

Heracles stond halverwege al op een 2-0 achterstand. Na rust werd de Almelose vernedering alleen maar groter. Stegeman zei na afloop in de kleedkamer weinig tegen zijn spelers.

"Als je zo voetbalt met elkaar, kun je met elkaar praten, maar dat heeft niet zoveel zin als je de bal steeds naar de verkeerde kleur speelt, niet verdedigt, niet omschakelt. Dan verlies je van elke tegenstander. Ik heb het al eerder gezegd: als we het niet samen doen, zijn we een heel middelmatige ploeg."

Veroordeeld

Stegeman heeft "geen idee" of Heracles volgende week alles weer op de rit heeft. "Dat zullen we volgende week zien. Ik ben niet van plan elke week 5-0 te verliezen. We zijn tot elkaar veroordeeld en we gaan er het beste van maken."

Heracles staat ondanks de harde nederlaag nog wel zesde in de Eredivisie en gaat volgende week op bezoek bij nummer acht NEC.