Marco van Ginkel maakte zaterdagavond tegen ADO Den Haag al zijn derde doelpunt in zijn eerste vier Eredivisiewedstrijden voor PSV. De 23-jarige middenvelder vindt echter dat hij nog vaker had kunnen scoren.

"Ik baal er nog van dat ik tegen Heracles twee kansen kreeg die er niet in gingen anders had ik elke wedstrijd gescoord", zei Van Ginkel na de 2-0 zege van PSV op ADO Den Haag.

Het hoge moyenne van de eenmalig Oranje-international, die in de winterstop overkwam van Stoke City, is opvallend omdat hij in de Premier League nooit scoorde en vorig seizoen bij AC Milan maar één keer trefzeker was. 

"Ik speelt nu in een aanvallend team dat bovenaan staat", verklaart Van Ginkel het verschil. "Ik kom dus veel voor het doel en daar ligt mijn kracht. Ik weet dat ik dat kan."

Hakje

Zaterdagavond tegen ADO brak Van Ginkel de ban voor PSV door een schot van Jürgen Locadia met zijn hak van richting te veranderen.

Locadia was ervan overtuigd dat zijn schot toch wel raak was geweest en had liever de treffer dan een assist op zijn naam gehad. Van Ginkel beoordeelde de situatie anders

"Het was een voorzet en ik kon hem mooi verlengen. Het gebeurde bewust."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie