Motorcrosser Jeffrey Herlings is zaterdag goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de MX2-klasse. De 31-jarige Brabander won bij de Grand Prix van Qatar beide manches.

Herlings gaat met zijn zijn KTM dit seizoen voor zijn derde wereldtitiel, na een jaar vol blessureleed. 

In de eerste manche zaterdag op het parcours van Losail kon alleen de Fransman Dylan Ferrandis (Kawasaki) Herlings zijn spoor volgen. Hij verschil op de streep was twee seconden. De Let Pauls Jonass finishte meer dan een halve minuut later als derde.

In de tweede heat was de marge met zijn naaste achtervolger veel groter, ruim zeventien tellen. De podiumbezetting bleef hetzelfde.

Hongerig

"Goed begin van het seizoen. Hongerig naar meer", twitterde Herlings na zijn zege. De crosser uit Elsendorp lijkt dit seizoen alleen van zichzelf te kunnen verliezen. Zijn Sloveense concurrent Tim Gajser, die vorig jaar profiteerde van de pech van Herlings en wereldkampioen werd, is overgestapt naar de MXGP. 

Brian Bogers (KTM) eindigde tot tweemaal net buiten de top tien. De net 18-jarige Davy Pootjes ging na zeven ronden in de eerste manche onderuit en brak een sleutelbeen. Hij is voorlopig uitgeschakeld.