Liverpool werd vrijdag bij de loting voor de achtste finales van de Europa League gekoppeld aan rivaal Manchester United. Voor manager Jürgen Klopp de loting die hij vooraf wilde.

"Het is fantastisch. We verdienen deze wedstrijden na ons optreden van gisteren", refereert Klopp vrijdag op de website van Liverpool aan de 1-0 zege op FC Augsburg.

"Het zijn natuurlijk geen makkelijke duels, maar toen ze me gisteren vroegen wie ik in de volgende ronde het liefste wilde treffen, zei ik al Manchester United. Vraag maar na bij mijn staf."

Volgens de Duitse oefenmeester hebben 'The Reds' iets recht te zetten tegen het United van Louis van Gaal. "We speelden onlangs in de competitie een goede wedstrijd tegen ze, maar verloren met 1-0."

"Dat was niet wat we toen verdienden, maar wel waar we op dat moment mee moesten leren leven. Het leven geeft je kansen om het de volgende keer beter te doen en dat is ook wat we willen én gaan proberen."

Cool

Klopp had met Liverpool ook minder aansprekende clubs als Sporting Braga en Sparta Praag kunnen treffen, maar de coach vindt het juist "cool" dat zijn club op United stuit.

"In deze ronde was er sowieso geen kans meer op een makkelijke wedstrijd, dus we moeten het maar doen met Manchester."

Het eerste duel tussen de twee Engelse grootmachten wordt op 10 maart op Anfield gespeeld. Een week later is de return op Old Trafford.