Real Madrid kan zaterdag in de stadsderby tegen Atletico Madrid in Santiago Bernabéu weer beschikken over Karim Benzema. De spits is hersteld van een heupblessure.

Benzema is dit seizoen vooralsnog de aanvaller die het minste tijd nodig heeft per doelpunt in de Primera Division. Hij scoort tot dusver een keer per 75 minuten. Luis Suarez, op dit moment topschutter van Spanje, heeft gemiddeld 86 minuten nodig voor een treffer.

Trainer Zinedine Zidane van de 'Koninklijke' moet nog wel de geblesseerde Gareth Bale en Marcelo missen. Real heeft nog niet verloren sinds de 43-jarige Fransman coach is.

Ondanks acht duels zonder nederlaag is de achterstand op koploper FC Barcelona wel opgelopen tot negen punten. Atletico heeft een punt meer dan Real.

"Of wij de handdoek gooien als we van Atletico verliezen?", herhaalde Zidane vrijdag een vraag van een journalist op de persconferentie.

"Laat me voor eens en altijd duidelijk zijn: nee. Wat er ook gebeurt, wij geven pas op als het echt niet meer kan. Tot die tijd vechten we voor de punten. Puntenverlies kan zaken moeilijker maken, maar het restant van het seizoen is zeer belangrijk. We doen nog mee in de Champions League en ons seizoen eindigt morgen niet."

Zidane verwacht dat de wedstrijd tegen Atletico een "zware test" wordt voor Real. "We hebben deze week hard gewerkt om een topprestatie te kunnen leveren. Het is een derby, maar het is ook gewoon een wedstrijd waarin we alles moeten geven en onze filosofie trouw moeten blijven, zoals altijd."

Simeone

Atletico-trainer Diego Simeone liet op zijn perspraatje weten niet bang te zijn voor de rivaal. "Ik heb het al vaker gezegd, maar blijkbaar snappen sommige mensen het nog steeds niet: de financiële verschillen zijn enorm, maar op het veld is er geen verschil."

"Op de lange termijn is het vaak de club met het meeste geld die aan het langste eind trekt omdat die clubs meer opties hebben."

Atletico, dat het zaterdag moet stellen zonder de geblesseerde Yannick Ferreira-Carrasco, komt de laatste tijd moeizaam tot scoren en kwam woensdag in de uitwedstrijd tegen PSV in de Champions League ook niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

"We moeten vooral kansen blijven creëren, dat is het belangijkste. Tegen PSV kregen we vier grote kansen, dat is gewoon goed. Kansen missen hoort bij voetbal, maar doelpunten zijn cruciaal dus hopelijk gaan we snel meer scoren", besloot Simeone.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division