Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan zondag in het uitduel met FC Utrecht weer beschikken over Rick Karsdorp.

De verdediger is hersteld van een liesblessure, die hem in de duels met PEC Zwolle (3-1 verlies) en Roda JC (1-1) aan de kant hield.

"Rick is deze week goed doorgekomen, heeft gespeeld in het tweede. Hij is zondag inzetbaar", aldus de 41-jarige trainer.

Van Bronckhorst beseft dat de komende week voor Feyenoord cruciaal is. De Rotterdammers zijn negen competitieduels op rij zonder overwinning en treffen komende donderdag AZ in de halve finale van de KNVB-beker.

"Het is duidelijk dat we voor een heel belangrijke week staan. In de beker spelen we nog twee finales, maar we zijn nog niet met AZ bezig. Utrecht-uit is nu het belangrijkste. Utrecht is een concurrent, ze draaien niet voor niets mee in de subtop. We moeten aan de bak in de Galgenwaard."

Advocaat

Adviseur Dick Advocaat was deze week niet aanwezig bij de trainingen van Feyenoord. "De afspraken met Dick waren helder, hij zou er kort op zitten in het begin. Daarna zou ik bepalen wanneer Advocaat weer op de club zou zijn en wanneer ik het nodig acht om van zijn ervaring gebruik te maken."

De aanwezigheid van Advocaat kreeg vorige week veel aandacht in de media. "Dat heb ik niet als gezichtsverlies ervaren. Het gaat om ervaring opdoen en dit is een extreem eerste jaar als trainer, maar uiteindelijk word ik hier sterker van. Het belangrijkste is nu dat de club er bovenop komt."

Middenvelder Simon Gustafson was eerder dit seizoen nog basisspeler, maar zit de laatste weken op de tribune. "Hij is even uit vorm en heeft een lang seizoen gehad. Hij traint wel hard en goed."