Max Verstappen is donderdag bij de laatste testdag op het circuit in Barcelona tot 110 ronden gekomen. 

De 18-jarige coureur van Toro Rosso noteerde op mediumbanden met 1.25,393 zijn snelste rondetijd.

Dinsdag verscheen Verstappen voor het eerst op het Circuit de Catalunya. Toen kwam hij in de ochtend tot 59 ronden en eindigde hij 's middags op een totaal van 121. Zijn snelste rondetijd was toen 1.26,755.

Verstappen was na afloop tevreden over de laatste testsessie. "Aangezien onze focus tijdens deze test op lange runs ligt, hebben we weer een goede dag gehad", aldus de Limburger op zijn eigen site.

"Ik heb ook veel plezier gehad. De auto reageert op wat ik wil, dat is erg positief. De betrouwbaarheid is deze vier dagen geen probleem gebleken. Ik had een lekke band, maar we weten daar de oorzaak nog niet van, dus dat moeten we nog uitzoeken. Maar dat soort dingen gebeuren."

Verstappen is blij dat hij de afgelopen dagen veel ronden heeft kunnen rijden. "Zo hebben we de auto leren kennen en ik voel me er nu comfortabel in. Voor het team zijn het vier heel goede dagen geweest. Het is nog te vroeg om te zeggen waar we precies staan, dat wordt de komende week misschien wat meer duidelijk."

Raikkonen

Kimi Raikkonen reed donderdag de op twee na snelste rondetijd van deze week met 1.23,477. De Finse coureur van Ferrari kwam op superzachte banden tot 80 ronden. 

Raikkonen was iets sneller dan Daniil Kvyat (Red Bull), die met 1.24,293 de tweede tijd boekte. Kevin Magnussen reed de meeste ronden op donderdag. De 23-jarige Deen van Renault kwam tot 153 ronden.

Lewis Hamilton en Nico Rosberg van Mercedes kwamen donderdag respectievelijk tot 99 en 86 ronden.

Voor McLaren verliep de dag dramatisch: Fernando Alonso reed slechts drie ronden in de ochtend en kwam in de middag helemaal de baan niet meer op.