Michel Platini, die eigenlijk zelf de nieuwe FIFA-voorzitter wilde worden, steunt zijn vertrouweling Gianni Infantino voor de verkiezing van vrijdag.

"We hebben negen jaar samengewerkt. Het is een goede kerel, ik heb vertrouwen in hem'', aldus de geschorste voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA donderdag tegen L'Équipe.

Infantino, die het bij de FIFA-verkiezingen opneemt tegen sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa, prins Ali bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en Tokyo Sexwale, was jarenlang de rechterhand van Platini als secretaris-generaal van de UEFA.

Platini haalt in het interview nog maar eens uit naar de FIFA. De Fransman is zes jaar geschorst vanwege een schimmige betaling die FIFA-baas Sepp Blatter aan hem deed. Strijden om Blatter op te volgen was daardoor onmogelijk.

"Ik vecht tot het einde tegen onrecht, om mijn naam gezuiverd te krijgen. Ik heb helemaal niks fout gedaan.''

"Maar ik ben niet suïcidaal, ik zit niet aan de valium. Het was gewoonweg mijn lot niet om FIFA-president te worden. Ik ben een voetballer en geen politicus. De bureaucraten hebben de macht gegrepen bij de FIFA'', aldus de oud-voetballer.