BARCELONA - FC Barelona heeft zich geplaatst voor de voorronde van de Champions League. De Catalanen eindigden als vierde in de Primera Division door een 1-1 gelijkspel bij nummer laatst Real Zaragoza. Javier Saviola scoorde voor Barca. Alle Nederlanders op Overmars (knieblessure) na kwamen in actie.

Barcelona redde het seizoen daarmee nog enigszins. Maar de ploeg verspeelde door het wisselvallige spel de landstitel en ging in de halve finale van de Champions League ten onder tegen Real Madrid. Na het vertrek van Louis van Gaal raakte de club in versukkeling. Zowel onder Ferrer als Rexach won Barca niets. Het wachten is nu op een nieuwe trainer, daarbij zou Van Gaal bij voorbaat al kansloos zijn door de weerstand van de socio's.

Kampioen Valencia en nummer twee Deportivo la Coruna doen direct mee aan de Champions League. Nummer drie Real Madrid is ook veroordeeld tot de voorronde. Celta de Vigo, Real Betis Sevilla en Deportivo Alaves doen mee aan de UEFA Beker. Naast Zaragoza degraderen Tenerife en Las Palmas. Illustratief was dat bij Tenerife in het duel met Bilbao (2-1) de lichten uitvielen.

Atletico Madrid won met 3-2 van Extremadura en vierde zo het kampioenschap van de Segunda Division. Atletico, waar de flamboyante voorzitter Gil onlangs moest aftreden, krijgt een nieuwe kans op het hoogste niveau. De tweede club van Madrid gaat zich fors versterken. In de pers circuleren de namen van Riquelme, Lopez, Simeone, Ibagaza, Mendieta, Moreno en Juninho.