Robin Haase is doorgedrongen tot de kwartfinale van het ATP-toernooi van Acapulco. De Nederlander versloeg de Brit Aljaz Bedene woensdag met 6-4, 6-7 (3) en 6-4 in een partij die bijna 2,5 uur duurde.

In de eerste set hadden beide spelers weinig moeite om hun servicegames te verzilveren, tot Haase op 5-4-voorsprong plots twee breakkansen kreeg en zo de set binnensleepte.

In de tweede set maakte de Hagenaar een late break direct ongedaan, maar verloor hij de tiebreak. De nummer 64 van de wereld was echter niet van zijn stuk gebracht en liep in de derde set direct uit naar 4-0. Op 5-2 lukte het niet de set uit te serveren, even later wel.

Haase mag het in de volgende ronde opnemen tegen Aleksandr Dolgopolov. De speler uit Oekraïne was eerder met 6-4 en 6-4 te sterk voor de als eerste geplaatste David Ferrer.

''Alles gaat mij hier voor de wind en het is mooi om dit soort overwinningen te pakken. Ik was blij dat het zo goed ging, want vorige week kampte ik nog met een blessure'', zei de man uit Oekraïne.

Dubbelspel

Later op de avond trad Haase met Thiemo de Bakker ook nog aan in het dubbelspel. Tegen de als eerste geplaatste Colombianen Juan-Sebastian Cabal en Robert Farah werd er met 6-4 en 7-6 (5) verloren.

In de eerste set kostte een vroege break het Nederlandse duo de kop. In de tweede set wisten ze twee matchpoints nog weg te werken, maar ging het mis in een chaotische tiebreak.

Azarenka

Victoria Azarenka trok zich in het vrouwentoernooi van Acapulco terug met een polsblessure. ''Ik wil geen terugslag hebben, dat is me al vaker overkomen en het maakte me niet beter. Ik ga naar mijn lichaam luisteren, dat is slimmer'', aldus de nummer één van de plaatsingslijst.

Dominika Cibulkova gaat nu zonder te spelen door naar de kwartfinales. Daarin treft ze de dubbelpartner van Kiki Bertens, de Zweedse Johanna Larsson.