PSV-doelman Jeroen Zoet was woensdag blij dat hij de nul wist te houden in het eerste duel met Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League.

"Thuis de nul houden is altijd belangrijk. En als je dan ook nog eens de laatste twintig minuten met een man minder speelt, dan is dat zelfs een stukje knapper", aldus Zoet voor de camera van SBS6.

De sluitpost was in de eerste helft belangrijk met een aantal goede reddingen. "Bij die eerste kans voor Vietto kwam ik iets te laat, maar misschien hinderde ik hem nog net genoeg, waardoor Bruma op de lijn redding kon brengen."

"En dat stiftje van Griezmann pakte ik goed, dat was een lekkere redding. Ik wist dat hij regelmatig iets slims doet en ik probeerde zo lang mogelijk te blijven staan."

Zoet vindt de 0-0 een "goede uitgangspositie" voor de return op 15 maart in Madrid. "Dit biedt vertrouwen voor de wedstrijd daar. We hebben ook vandaag weer laten zien dat we kunnen overleven in Europa."

Video: Reactie Zoet

Zoet: 'Goede uitgangspositie'
Zoet: 'Goede uitgangspositie'

Willems

Jetro Willems kan eveneens wel leven met het doelpuntloze gelijkspel. "Uiteindelijk gaat het om het resultaat en 0-0 is gunstig voor ons."

Een duel in de Champions League valt volgens Willems niet te vergelijken met een wedstrijd in de Eredivisie. "Atletico is een topploeg en daar verwacht je heel iets anders van."

De linksback van de regerend landskampioen is ook te spreken over het feit dat spits Luuk de Jong over drie weken terugkeert van een schorsing. "Dan heb je ook gelijk wat mankracht terug."

Video: Reactie Willems

Willems ziet kansen in return
Willems ziet kansen in return