Manchester United-manager Louis van Gaal heeft het woensdag opgenomen voor Memphis, die dit seizoen al veel kritiek te verduren kreeg.

Van Gaal raakte op de persconferentie in de aanloop naar de return tegen FC Midtjylland in de Europa League in discussie met een journalist over de Nederlandse aanvaller van de 'Red Devils'.

De oud-bondscoach van Oranje was het niet eens met een opmerking van de journalist, die zei dat Memphis worstelt met het hoge tempo in de Premier League. "Dat zijn jouw woorden, niet de mijne", reageerde de oefenmeester.

"Hij moet zich aanpassen, daar ben ik het mee eens. Maar dat is niet alleen aan het tempo hier, maar ook aan andere situaties. Als mens in de Engelse cultuur en de Premier League."

De 22-jarige Memphis kwam afgelopen zomer voor ruim dertig miljoen euro over van PSV. De international heeft echter vooralsnog geen vaste basisplaats kunnen veroveren en scoorde pas twee keer in de Premier League.

Details

United kan donderdag een doelpunt van Memphis maar al te goed gebruiken. Van Gaal verwacht een zware wedstrijd tegen FC Midtjylland. "Als ik de statistieken bekijk van Midtjylland, heeft het altijd van Engelse ploegen gewonnen. Ze spelen vanuit een goede organisatie en de spelers letten van daaruit op alle details."

De wedstrijd op Old Trafford begint donderdagavond om 21.05 uur. De Denen wonnen vorige week het heenduel verrassend met 2-1.