Jaap Stam en Andries Ulderink gaan na dit seizoen niet verder als trainersduo bij Jong Ajax. Beide coaches nemen komende zomer afscheid van het beloftenelftal van de Amsterdammers.

Ajax laat woensdag op de officiële website weten dat het duo ook in de toekomst samen verder wil als oefenmeesters.

Stam en Ulderink begonnen vorig seizoen bij Jong Ajax, dat op dit moment de achtste plaats bezet in de Jupiler League.

Stam is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. "Dit zijn heel leerzame seizoenen, ook omdat je bijna nooit met een vast elftal speelt en soms afhankelijk van anderen bent", aldus de 43-jarige oud-international, die eerlijk toegeeft dat die afhankelijkheid soms ook frustreert.

"Jong Ajax is een zeer leerzame selectie om mee te werken. Je leert onder meer snel inspelen op situaties. Uiteindelijk wil je alles ooit een keer zelf bepalen; dat is ook een reden om hoofdtrainer te worden. Hopelijk komt die nieuwe uitdaging voorbij."

Kriebelt

De 46-jarige Ulderink onderschrijft de lezing van Stam. "Ik kan, en dat geldt vast ook voor Jaap, mijn ei altijd goed kwijt bij Jong Ajax. Je hebt bij deze ploeg wel te maken met veel wisselingen. Er spelen zowel A-junioren als A-selectiespelers mee."

"Dat is ook logisch en dat weet je vooraf. Maar het kriebelt om weer met een vaste groep te werken. Dat is vooral de reden voor de beslissing om na 2015/2016 te stoppen bij Jong Ajax."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League