KOBLENZ - De Nederlandse volleybalsters hebben de laatste van drie oefenwedstrijden tegen Duitsland verloren. Oranje ging in Koblenz met 3-0 (25-23 25-22 25-23) onderuit.

De ploeg van bondscoach Angelo Frigoni won de eerste twee duels met respectievelijk 3-2 en 3-0, maar moest het in deze wedstrijden opnemen tegen de tweede keuze van Duitsland. De Duitse coach Hee Wan Lee stuurde in Koblenz zijn sterkste basis in het veld, die onlangs bij de Grand Prix in Azië als derde eindigde. Nederland kon wel goed tegenstand bieden, maar wist geen set te pakken. Het was voor Oranje teleurstellend dat Duitsland niet elke partij in de beste opstelling speelde. "Een keertje is niet zo erg", aldus assistent-bondscoach Han Abbing. "Maar op deze manier hebben we ons toch niet kunnen testen zoals we hadden gewild. Gelukkig kunnen we nog een aantal wedstrijden spelen voordat het WK begin."

Als laatste voorbereiding op de wereldtitelstrijd in Duitsland speelt Oranje in eigen land nog een serie wedstrijden tegen China. Het WK begint op 30 augustus. De verwachting is dat Ingrid Visser dan weer volledig inzetbaar zal zijn. Ze raakte geblesseerd bij de oefenstage in Italië, maar heeft in Duitsland weer een paar sets kunnen spelen.