De FIFA heeft de vijf kandidaten die vrijdag strijden om het voorzitterschap gevraagd om details van hun eventuele overwinningsspeech prijs te geven aan de bond.

Het vijftal heeft van de FIFA tevens antwoorden ontvangen die men kan geven in voorafgaande interviews, meldt persbureau AP.

De wereldvoetbalbond wil op die manier het publieke imago beschermen en er zeker van zijn dat het geen schade oploopt in het Amerikaanse strafrechtelijke onderzoek naar corruptie.

Gianni Infantino, een van de vijf kandidaten, zei woensdag niet van plan te zijn zich aan te passen. "Ik zal zonder enige angst spreken en zal zeggen wat ik denk", zei hij.

De secretaris-generaal van de UEFA lijkt samen met sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa topkandidaat om FIFA-voorzitter Sepp Blatter op te volgen. Ook prins Ali bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en Tokyo Sexwale zijn in de race.

207 stemmen

Bij de verkiezingen worden vrijdag vermoedelijk niet 209, maar 207 stemmen uitgebracht. De bonden van Koeweit en Indonesië zijn geschorst en mogen waarschijnlijk niet stemmen.

In de eerste stemmingsronde is voor een kandidaat een aantal van 138 stemmen nodig om direct te winnen. In de daaropvolgende ronden volstaan 104 stemmen.

De verkiezingen worden komende vrijdag in het Zwitserse Zürich gehouden.