Lewis Hamilton hoopt dat hij dit seizoen meer concurrentie heeft in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1.

De Brit reed in de vorige twee seizoenen naar de wereldtitel en zijn teamgenoot Nico Rosberg werd twee keer tweede, waarmee Mercedes de sport domineerde.

''Ik hoop dat het niet alleen de show van Lewis en Nico wordt. Ik hoop dat Ferrari mee kan en dat we een echte strijd krijgen met meerdere coureurs'', aldus Hamilton woensdag.

Hamilton bereidt zich net als alle andere coureurs voor in Barcelona. Daar klokte Sebastian Vettel (Ferrari) de snelste tijden tijdens de eerste twee dagen.

''Maar dat zegt niet veel. We zullen pas weten hoe iedereen ervoor staat tijdens de Grand Prix van Melbourne'', vindt Hamilton. De eerste race van het seizoen in Australië staat op 20 maart op het programma.

Vuurtje

De 31-jarige Brit beaamt nog maar eens dat hij en ploeggenoot Rosberg niet de beste vrienden zijn. Vorig seizoen was er een aantal incidenten tussen de Mercedes-coureurs.

''Ja, er is wat wrijving. Maar het is maar een klein vuurtje waar iedereen steeds benzine op gooit om het te doen oplaaien. En dat doen we ook zelf, afhankelijk van wie de race wint. Dat is competitie.''

Vorig seizoen had Hamilton het kampioenschap al zo goed als binnen voor de laatste races. Rosberg profiteerde met een paar overwinningen op rij.

''Ik deed wat ik moest doen, maar ik gaf niet meer die vijf of tien procent extra. Maar Nico is gegroeid, dus ik moet aanvaarden dat hij razendsnel is en dat ik ook weer een stapje beter moet worden. Maar ik denk dat ik het nog steeds in me heb.''

Hamilton (tien) en Rosberg (zes) wonnen vorig jaar samen zestien van de negentien races in de Formule 1. De Brit heeft nog een contract tot eind 2018 bij Mercedes. De Duitser ligt nog een jaar vast.