KATWIJK - Met een training van ruim een uur startte bondscoach Marco van Basten dinsdagavond de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd van komende zaterdag tegen Macedonië.

Edwin van der Sar beperkte zich tot enkele loopoefeningen. De doelman kwam maandagavond nog met Fulham in actie tegen Crystal Palace en kreeg tijdens dat duel een tik op zijn neus. Hij is in de uitwedstrijd tegen Macedonië inzetbaar.

Nieuw

Nieuw in de selectie van negentien spelers waren Kevin Bobson en Edwin Zoetebier. De 23-jarige linksbuiten van Willem II dankte zijn uitverkiezing aan blessures van Dave van den Bergh en Arjen Robben. De 34-jarige doelman van PSV trainde voor het eerst met het Nederlands elftal, omdat Maarten Stekelenburg nog geblesseerd is.

Ruud van Nistelrooij werkte op het veld van de Katwijkse amateurs van Quick Boys zijn eerste training onder bondscoach Van Basten af. De sinds het Europees kampioenschap geschorste spits is nog niet inzetbaar tijdens het duel met Macedonië. Hij maakt woensdag zijn rentree tijdens de thuiswedstrijd tegen Finland.