Ronald Waterreus geeft PSV een kans in de achtste finales van de Champions League tegen Atletico Madrid, maar dan moeten de Eindhovenaren woensdag in de thuiswedstrijd wel de nul houden.

"Het is cruciaal dat PSV in Eindhoven Atletico van scoren afhoudt", aldus Waterreus, die een van de analisten is bij de live-uitzending van het Champions League-duel op SBS6 en NU.nl.

"Als dat lukt moet Atletico in de return namelijk een beetje komen en het spel gaan maken. Dat is zeker niet hun sterkste punt. Het is geen ploeg die je platwalst, zoals FC Barcelona of Bayern München dat wel kan."

"Maar als Atletico met een goede uitgangspositie aan de return begint dan moet PSV komen en dan spelen ze Atletico in de kaart. Die ploeg is dodelijk als er te veel ruimte op het veld komt."

De 45-jarige Waterreus, die van 1994 tot 2004 bij PSV onder de lat stond, ziet 0-0 dan ook als een goed resultaat voor PSV in de thuiswedstrijd. "Maar als ik een voorspelling moet doen dan zeg ik 2-1 voor PSV. Vanwege dat tegendoelpunt is dat geen ideaal resultaat."

Video: De weg van PSV naar de achtste finales

De weg van PSV naar de achtste finales van de Champions League
De weg van PSV naar de achtste finales van de Champions League

Spits

Nadeel voor PSV is dat het woensdag moet aantreden zonder de geschorste aanvoerder Luuk de Jong. Waterreus ziet echter ook zonder de spits mogelijkheden voor de thuisploeg.

"Ik ga er een beetje vanuit dat Jürgen Locadia in zijn plaats centraal speelt, maar tegen die twee reuzen achterin bij Atletico heeft hij denk ik niet veel kans."

"Wellicht is het beter om met twee beweeglijke aanvallers te spelen en daar heeft PSV ook de spelers voor. De selectie is breed genoeg. De afwezigheid van De Jong is vervelend, maar onoverkomelijk is het dus niet."

Luxe

Volgens Waterreus heeft Cocu diezelfde luxe op het middenveld, waar Andres Guardado hoogstwaarschijnlijk terugkeert van een hamstringblessure.

"Het is lekker voor PSV dat hij er weer bij is, onder andere in mentaal opzicht. Maar ook op het middenveld geldt dat Cocu opties zat heeft met Davy Pröpper, Marco van Ginkel, Jorrit Hendrix en wat mij betreft ook Adam Maher."

"Al is de rol van Maher door komst van Van Ginkel een beetje uitgespeeld. Dat verhaal lijkt klaar."

Video: Vijf dingen die u moet weten over PSV-Atletico

Vijf dingen die u moet weten over PSV-Atletico
Vijf dingen die u moet weten over PSV-Atletico

PSV-Atletico Madrid wordt woensdagavond vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht. Wil je jouw eigen sfeerbeelden vanuit Eindhoven delen met NU.nl? Klik dan hier.