Trainer Diego Simeone van Atletico Madrid verwacht woensdagavond in de achtste finale van de Champions League vooral veel van de snelle aanval van tegenstander PSV.

De 45-jarige Argentijn noemde de ploeg dinsdag een heel sterke tegenstander. "PSV is een goed en moedig team. Ze kunnen een tegenstander pijn doen."

"Ze zijn als groep sterk en kunnen op verschillende manieren scoren", aldus Simeone op de persconferentie over het heenduel, dat woensdag wordt afgewerkt in Eindhoven.

Simeone verwacht dat het een intense wedstrijd met veel snelheid wordt in het Philips Stadion. "Ons doel is om die te controleren en de controle over de wedstrijd te hebben."

Video: De weg van PSV naar de achtste finales

Augusto Fernadez geldt nog als vraagteken bij de Madrilenen. De middenvelder heeft een knieblessure achter de rug, maar is wel afgereisd naar Eindhoven.

Simeone kon dinsdagavond nog niet zeggen of de 29-jarige Argentijn ook gaat spelen. "Hij heeft veel werk verricht en maakt kans om te spelen. Het kan twintig minuten of zestig minuten zijn, maar dat moeten we woensdag bekijken."

Griezmann

Atletico krijgt dit seizoen bijzonder weinig treffers tegen, maar komt zelf ook moeilijk tot scoren. Zo wist Antoine Griezmann de laatste vijf competitieduels het net niet meer te vinden. Het ontbreekt aan doelpunten", erkende de Fransman.

"Het is lastig. Een aanvaller leeft van goals, maar ook zonder kan ik belangrijk zijn en ik geloof dat de doelpunten vanzelf weer komen."

De 'Colchoneros' zijn in de Primera Division op flinke achterstand gezet door koploper FC Barcelona en vechten komende zaterdag met stadgenoot Real Madrid in een onderling duel om de tweede plaats.

Toch leeft de derby nog niet, zei Griezmann. "De achtste finale van de Champions League is een superwedstrijd. Het enige dat telt, is morgen."

PSV-Atletico Madrid wordt woensdagavond vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht. Wil je jouw eigen sfeerbeelden vanuit Eindhoven delen met NU.nl? Klik dan hier.