Dorian van Rijsselberghe staat na de tweede dag op de tiende plek in het tussenklassement van het WK in de RS:X-klasse.

De olympisch kampioen kwam dinsdag in het Israëlische Eilat in de drie dagraces als achtste, derde en twaalfde binnen.

Met een score van 31 punten staat de 27-jarige windsurfer van Texel voorlopig op een achterstand van 21 punten op de leiders Nick Dempsey uit Groot-Brittannië en Pawel Tarnowski uit Polen. Woensdag is een rustdag in Israël.

Van Rijsselberghe baalde een beetje van zichzelf. "Tja, als je tactisch slecht vaart krijg je slechte resultaten. Helaas was dat vandaag het geval."

"Er stond een draaierige wind met goede vlagen. Daar is wat uit te halen, maar ik heb niet goed genoeg gevaren. Donderdag gaan we er echt helemaal voor in de goldfleet."

Kiran Badloe verging het dinsdag iets beter. De 21-jarige windsurfer uit Lelystad won de derde race in zijn groep en eindigde in de andere twee manches als tiende en vijfde. In het klassement neemt hij de zevende plek in, op zestien punten van de twee koplopers.

De Geus

Bij de vrouwen handhaafde Lilian de Geus zich dinsdag voorin. Met de elfde en vierde plaats in de twee dagraces neemt ze de derde plek in op twaalf punten van Malgorzata Bialecka uit Polen, die al drie van de vier manches in haar groep won.

"Het was vandaag een beetje de dag van de inhaalraces. Ik ging twee keer niet zo goed van start, maar daarna haalde ik er wel weer veel in. Daar hebben we ook veel op getraind. Ik ga echt snel voor de wind. Ik ben heel tevreden tot dusver."