Trainer Phillip Cocu wil niet zeggen wie woensdag tegen Atletico Madrid de spitspositie overneemt van aanvoerder Luuk de Jong, die geschorst is voor de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League.

"We hebben meerdere spelers die in de spits kunnen spelen", zei Cocu dinsdag op de persconferentie in de aanloop naar het duel in het Philips Stadion.

De meest logische vervanger van De Jong is Jürgen Locadia, die dit seizoen meestal als buitenspeler speelt. Het is ook mogelijk dat PSV het systeem aanpast en zonder echte spits gaat spelen, maar met twee aanvallers.

"We kijken ook altijd naar de tegenstander en waar precies mogelijkheden liggen", vertelde Cocu. "En dan kunnen we ons aanpassen, maar dat hoeft niet."

Video: De weg van PSV naar de achtste finales

De weg van PSV naar de achtste finales van de Champions League
De weg van PSV naar de achtste finales van de Champions League

Guardado

Mocht PSV met twee aanvallers starten dan komt Andres Guardado, die is hersteld van een hamstringblessure, er mogelijk bij als vierde middenvelder. "Hij is inzetbaar, maar ik laat me nooit uit over hoe en met wie we gaan spelen."

Cocu, die over een volledig fitte selectie beschikt, benadrukte wel dat het belangrijk is dat Guardado op tijd hersteld is. "Andres heeft als speler én als persoonlijkheid een belangrijke rol binnen de selectie."

"Hij is een verbindingsfactor en een voorbeeld voor anderen. Het is heel belangrijk dat hij weer is aangesloten."

Simeone

Met Atletico treft Cocu woensdag een ploeg waartegen hij als speler van FC Barcelona geregeld speelde, maar dat zorgt niet voor speciale gevoelens bij de trainer. 

"Misschien komt dat pas als we over drie weken in Madrid spelen. Atletico heeft nu een heel ander team en een andere coach."

Cocu is wel lovend over de huidige trainer van de Madrilenen, Diego Simeone. Volgens hem is de Argentijn de belangrijkste man achter het succes van de huidige nummer twee van de Primera Division, die in 2014 kampioen werd.

"Ik vind het mooi dat het karakter van Simeone is terug te zien in zijn team. Daar selecteert hij ook de spelers op. Atletico is een eenheid, die iedere wedstrijd alles geeft. Iedereen is bereid om elke wedstrijd te knokken voor het team en daardoor komen ze tot grote prestaties."

PSV-Atletico Madrid wordt woensdagavond vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht. Wil je jouw eigen sfeerbeelden vanuit Eindhoven delen met NU.nl? Klik dan hier.