Max Verstappen is dinsdagochtend tijdens zijn eerste testsessie van het nieuwe Formule 1-seizoen stil komen te staan naast het circuit in Barcelona. 

De 18-jarige Nederlander van Toro Rosso kampte na 35 ronden met technische problemen aan zijn nieuwe auto. De oorzaak is nog onbekend. De testsessie werd tijdelijk stilgelegd.

Nadat de auto van Verstappen met een vrachtwagen was afgevoerd, kon de sessie weer worden hervat. Na een klein uur kon ook Verstappen weer de baan op. Hij kwam uiteindelijk tot 59 ronden in de ochtendsessie.

Maandagmiddag moest Carlos Sainz tijdens de eerste testsessie ook al vroegtijdig afhaken. De Spaanse teamgenoot van Verstappen bij Toro Rosso had te maken met problemen met de versnellingsbak.

De Limburger laat na de ochtendsessie aan Verstappen.nl weten dat hij niet weet wat er mis was met zijn auto. Hij is tevreden over zijn eerste kilometers in zijn nieuwe auto.

"We hebben veel ronden kunnen rijden. We zijn nog niet echt bezig met de afstelling van de auto, of met snelle tijden. Het is nu vooral zaak om veel data te verzamelen, en ons doel voor vanmiddag is dan ook om dit te doen door weer veel ronden te rijden."

Vettel

De snelste rondetijd van de ochtend werd neergezet door Sebastian Vettel: 1.22,810. Daniel Ricciardo reed op dat moment net als de Duitser op ultrazachte banden en noteerde de tweede tijd: 1.23,525.

De ultrazachte banden worden dit seizoen voor het eerst gebruikt in de Formule 1. Ricciardo reed wel meer ronden dan Vettel: 58 om 46. 

Mercedes-coureur Nico Rosberg noteerde op superzachte banden een tijd van 1.24,867, maar kwam verreweg tot de meeste ronden in de ochtendsessie: 81. De Duitser wordt gevolgd door Fernando Alonso (McLaren-Honda), die 71 ronden reed.

Van de elf coureurs die dinsdag in actie komen, zette Verstappen met 1.27,346 de minst snelle tijd neer in de ochtend.