De weer volledig fitte Arjen Robben hoopt dat hij zich in de komende periode nog meer kan laten zien bij Bayern München.

De Oranje-international, die dinsdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij Juventus in de achtste finales van de Champions League, keerde vorige maand terug na een spierblessure.

Robben stond sinds eind november aan de kant en maakt nu weer zijn minuten bij de 'Rekordmeister'. Hij merkt dat het steeds meer de goede kant op gaat.

"Ik voel me weer goed. Het gaat iedere wedstrijd beter en daar ben ik blij mee. Het enige dat misschien nog ontbreekt is een doelpunt en wat geluk", aldus Robben in aanloop naar het duel in Turijn.

"Al gaat het niet alleen maar om doelpunten als je er voorin twee hebt die de goals maken", doelde hij op Thomas Müller en Robert Lewandowski. "Maar als zij dat niet doen, moeten we er ook staan. Ik wil gewoon mijn aandeel hebben in het team."

Dybala

Robben denkt dat Bayern het dinsdag moeilijk zal krijgen tegen Juventus en is onder de indruk van de Italiaanse kampioen. Ook spits Paulo Dybala (22) maakt indruk op de aanvaller.

"We moeten goed voor de dag komen en bereiden ons goed voor. We weten dat Dybala een heel groot talent is en het verschil kan maken."

Trainer Josep Guardiola is eveneens op zijn hoede voor de finalist van vorig jaar. "Juventus is goed in vorm, ze hebben kwaliteit en een geweldige speelstijl. Het zal een interessante wedstrijd worden."

Juventus en Bayern troffen elkaar in 2013 voor het laatst in de Champions League. In de kwartfinales was Bayern destijds in beide duels met 2-0 te sterk.

Allegri

Juventus-trainer Massimiliano Allegri kijkt uit naar de clash met de Duitse kampioen en denkt niet dat de wedstrijd in 0-0 zal eindigen.

"Dat zou op eigen veld tegen deze sterke tegenstander een prima resultaat zijn, maar ik reken op doelpunten, veel doelpunten'', liet hij maandag weten.

Volgens Allegri is Bayern over twee wedstrijden gezien favoriet. "Zij kunnen dit seizoen de Champions League winnen, maar wij zijn zeker in staat om goed partij te bieden. Kansloos zijn we natuurlijk niet. We moeten de druk van Bayern weerstaan en op de juiste momenten toeslaan.''

Juventus treedt tegen Bayern aan met Sami Khedira en Mario Mandzukic in de gelederen. Beiden zijn volgens Allegri weer helemaal fit na wat fysieke klachten. "Ze hebben volop meegetraind en zullen tegen Bayern van de partij zijn.''

De wedstrijd tussen Juventus en Bayern begint dinsdagavond om 20.45 uur. Op dat tijdstip wordt ook Arsenal-FC Barcelona gespeeld.

Arsenal-Barcelona wordt vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing.