AMSTERDAM - Patrick Kluivert heeft in Engelse krant The Northern Echo zijn teleurstelling geuit over het selectiebeleid van bondscoach Marco van Basten. De 28-jarige spits van Newcastle United werd ondanks zijn goede vorm buiten de selectie gelaten voor de WK-kwalificatieduels met Macedonië en Finland.

In de afgelopen vijf duels tegen Hapoel Bnei (2x UEFA Cup), Southampton, West Bromwich Albion en Birmingham City (allen FA Premiership) stond Kluivert in de basis en scoorde hij in totaal vijf keer. "Ik voel me goed, ik heb een basisplaats bij Newcastle en ik maak doelpunten. Wat moet ik nog meer doen om mijn plaats terug te verdienen?", vraagt de voormalig speler van Ajax, AC Milan en FC Barcelona zich af. "Ik was er zeker van dat ik weer zou worden uitgenodigd voor het Nederlands Elftal. Helaas denken sommige mensen daar anders over. Ik ben teleurgesteld dat de bondscoach me niet goed genoeg vindt."

Kluivert is met 40 doelpunten in 79 interlands topscorers aller tijden van Oranje. In het begin van het seizoen had de aanvaller geen basisplaats bij de Magpies en begreep hij dat hij door Van Basten werd gepasseerd. "Op dat moment was ik het eens met de coach, maar nu speel ik goed bij Newcastle. Het gaat niet om prestaties in het verleden. Ik vraag niet om privileges, maar bij Newcastle ben ik in goede vorm en maak ik doelpunten."