Hans de Koning is maandag door Go Ahead Eagles aangesteld als hoofdtrainer tot het einde van het seizoen.

De voormalig doelman van AZ en FC Twente volgt in Deventer Dennis Demmers op, die begin deze maand op non-actief werd gesteld.

"Ik heb er veel zin in", zegt De Koning op de website van de huidige nummer zeven van de Jupiler League. "Go Ahead Eagles is een warme club met traditie. Bovendien staat er een spelersgroep waarmee je als trainer iets kunt."

De Koning (55) hoopt Go Ahead naar een terugkeer in de Eredivisie te kunnen leiden, maar waakt voor hoge verwachtingen bij de club waar hij in de jaren negentig al eens keeperstrainer was.

"Het is een volksclub en daar zullen we op het veld naar moeten handelen door onze ziel en zaligheid in de strijd te gooien. Dat is het uitgangspunt. Of het aan het eind van de rit voldoende is voor succes is punt twee, maar het moet wel de uitdaging zijn."

FC Volendam

Eerder stond De Koning aan het roer bij Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV Apeldoorn, Helmond Sport en FC Volendam. Bij die laatste club vertrok hij na vorig seizoen.

Dinsdag staat De Koning voor het eerst op het trainingsveld bij Go Ahead. Zondag debuteert hij als hoofdtrainer tijdens het uitduel van de Deventenaren met koploper Sparta Rotterdam.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League