John Obi Mikel zegt dat de spelers van Chelsea hopen dat Guus Hiddink ook volgend seizoen manager is van de Londenaren.

"Het is de keuze van de eigenaar, de club en het bestuur. Zij moeten beslissen, maar als je het de spelers vraagt dan zal 99 procent van de spelersgroep hem steunen", laat Mikel maandag aan ESPN weten.

"Natuurlijk wil ook ik dat hij blijft, dat mag duidelijk zijn. We zijn erg tevreden, presteren aardig en hopen de stijgende lijn voort te zetten." 

Hiddink nam in december het stokje over van de ontslagen José Mourinho en gaf onlangs te kennen dat hij niet de ambitie heeft om ook na de zomer voor de groep te staan.

"Hij heeft een paar keer gezegd dat hij na dit seizoen vertrekt, maar je weet het nooit. Misschien verandert hij nog van gedachten. Zijn staat van dienst spreekt hoe dan ook in zijn voordeel", aldus de 28-jarige Mikel.

Comfortabel

Volgens de weer opgeleefde Nigeriaanse middenvelder is het sinds de komst van Hiddink, die ook in het seizoen 2008/2009 korte tijd interim-coach was van de 'Blues', prettiger werken bij Chelsea.

"Het is meer ontspannen. Hij geeft spelers en stafleden verantwoordelijkheden en wil dat iedereen zich comfortabel voelt bij het uitvoeren van taken." 

"Hij hoeft niet veel te zeggen, want wij weten wat hij van ons verwacht. Als hij boos wordt, dan klaart hij de lucht direct. Hij praat met de betrokkenen en maakt duidelijk dat het clubbelang altijd voor gaat."

Hiddink verloor dit seizoen pas één van de veertien officiële wedstrijden waarin hij op de bank zat. Chelsea is inmiddels opgeklommen naar de twaalfde plaats in de Premier League en bereikte zondag ten koste van het B-team van Manchester City (5-1 zege) de kwartfinales van de FA Cup.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League