Gianni Infantino verwacht dat zeker de helft van de Afrikaanse landen vrijdag op hem stemt bij de verkiezing van de nieuwe voorzitter van de FIFA.

"Ik heb volgens mij veel indruk gemaakt op het continent. Ik denk zelfs dat ik meer dan de helft van de Afrikaanse stemmen krijg'', zei Infantino maandag bij een bezoek aan Robbeneiland in Zuid-Afrika.

De 45-jarige Zwitser lijkt al zeker van de steun van de Europese, Midden- en Zuid-Amerikaanse bonden. Ook de KNVB steunt Infantino, die nu nog de secretaris-generaal is van de UEFA.

De uitspraak van Infantino is opmerkelijk, omdat de Afrikaanse confederatie CAF de 54 aangesloten bonden eerder dringend heeft geadviseerd op sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa te stemmen.

In oktober begon Infantino al aan een campagne om de Afrikaanse landen voor zich te winnen. ''De CAF heeft mij weliswaar niet voorgedragen, maar ik heb veel landen bezocht en meer tijd doorgebracht bij nationale bonden dan welke andere kandidaat ook. Dan voel je dat de mensen eerlijk tegen je zijn.''

Sexwale

De Zwitser was door zijn Afrikaanse medekandidaat Tokyo Sexwale uitgenodigd voor een bezoek aan Robbeneiland. Sexwale heeft daar als tegenstander van het vroegere apartheidregime dertien jaar gevangen gezeten.

De Bahreinse sjeik Salman en Infantino zijn de favorieten om Sepp Blatter op te volgen. Sexwale, prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië en de Fransman Jérôme Champagne zijn vrijdag bij de verkiezingen in Zürich de andere kandidaten.