Michiel Kramer vindt dat hij zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (1-1) diep in de blessuretijd een strafschop had verdiend. De spits baalt er bovendien van dat Feyenoord in de slotfase een aantal kansen miste.

"We kregen mogelijkheden om de winnende goal te maken met Anass Achahbar en Eljero Elia. Maar in de fase waarin wij nu zitten, valt de bal steeds niet goed. Dat is vervelend en daarom ben ik teleurgesteld", aldus Kramer.

Naar eigen zeggen werd Kramer in die fase ook nog een strafschop onthouden, toen verdediger Arjan Swinkels hem naar de grond trok.

"Hij keek niet eens naar de bal, alleen maar naar mij en vervolgens pakt hij me beet. Volgens mij is dat gewoon een penalty. Ik heb het nog nagevraagd bij de scheidsrechter (Richard Liesveld, red.), maar die vond het absoluut geen strafschop. Het is ja of nee, die discussie ga ik al lang niet meer aan."

Basisplaats

De 27-jarige aanvaller, die na twee invalbeurten zijn rentree in de basis maakte, zag ondanks het puntenverlies wel positieve punten aan het spel van zijn ploeg.

"We staken veel energie in de wedstrijd en we hebben weinig kansen weggegeven. Ik vind ook dat we voor rust verdiend op voorsprong kwamen. Na rust wilden we zo verder gaan, maar nadat Poepon voor Roda een goede kans kreeg waren we het kwijt."

"Op zo'n moment zie je dat we het vertrouwen niet meer hebben. Het gaat dan moeizamer dan normaal, maar we hebben er wel alle energie in gestoken."

Helpende hand

Ondanks de teleurstelling bij Kramer beëindigde Feyenoord met het gelijkspel tegen Roda JC wel een serie van zeven nederlagen. De spits merkt ook dat er de afgelopen week wat veranderd is door de komst van 'adviseur' Dick Advocaat, al sprak Kramer zelf nog niet met de 68-jarige Hagenaar.

"Hij is een versterking voor ons. Advocaat is een man met bijzonder veel ervaring die al veel prijzen won. Hij zit er kort op en geeft aanwijzingen waar dat nodig is. Ik denk dat het puur een helpende hand is en dat hij het niet doet om te laten zien dat de trainer hulp nodig heeft."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie