Jeffrey Bruma heeft zijn contract bij PSV verlengd tot medio 2018. De vorige verbintenis van de 24-jarige verdediger liep in de zomer van 2017 af.

"Het is duidelijk dat we hiermee een wederzijds vertrouwen in elkaar uitspreken", zei Bruma maandag bij de ondertekening van zijn nieuwe contract op trainingscomplex de Herdgang.

De veertienvoudig Oranje-international speelt sinds 2013 bij PSV, dat hem destijds overnam van Chelsea. Hij kwam vooralsnog tot 118 wedstrijden voor Eindhovense club en scoorde zeven maal.

"Dit is mijn derde seizoen. Bij mijn komst hebben we naar elkaar toe doelen uitgesproken. Die zijn tot nu toe allemaal uitgekomen." 

"We zijn kampioen geworden en ik ben uitgegroeid tot international. Met dit nieuwe contract geef ik het signaal af dat ik hier gelukkig ben. Natuurlijk, in de voetballerij kan er altijd iets veranderen, maar ik ruil PSV niet in voor de eerste de beste club."

Willems

Eerder dit seizoen verlengde rechtsback Joshua Brenet zijn contract tot medio 2017, doelman Jeroen Zoet tot 2019 en Jorrit Hendrix tot 2020. Trainer Phillip Cocu tekende net als Zoet bij tot de zomer van 2019.

PSV hoopt dit seizoen ook nog het contract van Jetro Willems te verlengen. De huidige verbintenis van de 21-jarige linksback loopt volgend jaar af.