Arek Milik was zondag met twee treffers in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior de grote man aan de kant van Ajax. De Poolse spits kon ook wel een succesje gebruiken.

"Ik ben blij met mijn doelpunten. Voor de club en voor mezelf. Als ik niet regelmatig bij Ajax speel, kom ik ook niet in aanmerking voor de nationale ploeg van Polen en dat is uiteraard heel belangrijk voor me", aldus Milik tegen Metro.

De linkspoot zit de laatste tijd vaker dan hem lief is op de bank. Anwar El Ghazi kreeg in de laatste twee wedstrijden, tegen Feyenoord en FC Groningen, de voorkeur boven Milik in de punt van de aanval.

Daar had de 21-jarige Pool het moeilijk mee. "Als je bijna alle wedstrijden speelt, maar niet tegen de grote teams als Feyenoord en PSV, is dat frustrerend. Natuurlijk was ik kwaad, dat is normaal."

"Hoe ik er kwaad uitzie? Dat zag je vandaag tegen Excelsior. Ik wil me altijd laten zien en doelpunten maken. Maar we creëren niet altijd heel veel kansen dit seizoen."

AZ

Milik scoorde zondag in de Arena twee keer op uiterst fraaie wijze. Beide keren verschalkte hij met links doelman Tom Muyters van grote afstand in de verre hoek.  "Natuurlijk wist ik niet meteen dat mijn schoten erin zouden gaan. Ik dacht: ik probeer de lange hoek en we zien wel."

Milik verwacht volgende week zondag in de topper tegen AZ opnieuw in de basis te staan. "Tegen AZ speel ik gewoon, want ik zit alleen tegen Feyenoord en PSV op de bank", besloot hij met een cynisch lachje.