Feyenoord-aanvaller Eljero Elia kon zondag na afloop van de thuiswedstrijd tegen Roda JC (1-1) zijn tranen niet in bedwang houden. Hij zat verslagen op het veld in De Kuip, met zijn hoofd naar beneden.

Elia had in de blessuretijd van het duel dé kans gemist om zijn ploeg eindelijk weer eens een overwinning te bezorgen. Via de onderkant van de lat en de doellijn sprong zijn schot terug het veld in.

"Ik dacht: ik schiet die bal vol bovenin het dak van het doel'', zei Elia. "Het is typerend voor de fase waarin we zitten dat het zo afliep. Door kleine, domme 'nalatigheidjes' lukt het steeds niet. Nu scoorde Roda JC weer uit een ingooi waarbij helemaal niets aan de hand was.''

De gemiste kans was niet de enige reden waarom Elia gelijk na het laatste fluitsignaal zo emotioneel was. De vleugelspits dacht ook aan zijn vriend die afgelopen week op straat werd doodgeschoten.

"We zaten vroeger bij elkaar in de klas, we hebben zo veel met elkaar meegemaakt. Ik kon vroeger vanuit mijn slaapkamer in zijn slaapkamer kijken. Hij heeft twee kinderen achtergelaten. Dat zit ook in mijn hoofd", aldus Elia tegen Metro.

Verjaardagsliedje

De 28-voudig international kreeg via de telefoon de nare boodschap te horen."Ik had op TV West al gezien dat er iemand in Ypenburg was neergeschoten, maar toen wist ik nog niet dat hij het was. Zijn broer was op die dag jarig en zijn moeder had de voicemail van mijn vriend ingesproken met een verjaardagsliedje. Hij heeft dat nooit gehoord, want hij lag toen al dood op de grond."

Volgens Elia ging het om een familieruzie. "Hij ging verhaal halen bij de stiefvader van zijn ex-vriendin. Die zou zijn dochter hebben geslagen. Toen hebben ze ruzie gekregen en waarschijnlijk heeft mijn vriend hem in elkaar geslagen. Terwijl hij wegliep werd hij drie keer in zijn rug geschoten."

Elia is donderdag aanwezig bij de uitvaartdienst. "Het enige dat ik kan doen is zo goed mogelijk afscheid nemen en zijn familie steunen. Zijn broer en zijn moeder hopen altijd dat ik een goede wedstrijd speel, het zijn goede vrienden."