Vincenzo Nibali heeft zondag de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. De leiderstrui van de 31-jarige Italiaan van Astana kwam in de laatste etappe niet in gevaar.

Alexander Kristoff sprintte naar de zege in de slotrit. De Noor van Katoesja hield de Belg Zico Waeytens van Giant-Alpecin van zich af. De Deen Søren Kragh Andersen, eveneens van Giant-Alpecin, passeerde als derde de streep.

De Belg Tom Van Asbroeck (Lotto-Jumbo) legde beslag op de vierde plaats.

In de slotfase van de 130 kilometer lange etappe naar Matrah Corniche werd een kopgroep van zeven renners ingelopen. Onder hen Jesper Asselman van Team Roompot Oranje Peloton.

Kristoff reed vervolgens overtuigend naar de overwinning, al weer zijn vijfde dit seizoen en zijn tweede in Oman.

Fundament

Nibali stortte vrijdag het fundament voor zijn eindzege door te soleren naar de zege op Green Mountain, traditioneel de scherprechter in Oman.

De Tour de France-winnaar van 2014 focust zich dit seizoen op de Giro d'Italia.

Dumoulin

Tom Dumoulin eindigde als vierde in het klassement, op veertig seconden van Nibali. De kopman van Giant-Alpecin richt zich nu op Parijs-Nice, de rittenkoers die over twee weken begint.

"Dit resultaat geeft me veel vertrouwen voor de komende wedstrijden", evalueert Dumoulin op de website van Giant-Alpecin zijn prestaties van deze week.

"In eerste instantie was het niet de bedoeling voor het klassement te gaan, maar wilde ik gewoon testen hoe ik eraan toe ben. Ik presteerde echter goed, waardoor een goed klassement een optie werd."