Phillip Cocu was zaterdagavond zeer tevreden na de 2-0 thuisoverwinning van PSV op Heracles Almelo, maar zag ook ruimte voor verbetering met het oog op het Champions League-duel met Atletico Madrid van woensdag. 

"We speelden een uitstekende eerste helft, maar na rust gaven we te veel ruimte weg. Dat moeten we woensdag voorkomen, want Atletico Madrid is dodelijk in de counter", zei Cocu na afloop tegen FOX Sports.

De coach was verder in zijn nopjes met de manier waarop zijn elftal Heracles bestreed. Vooral in verdedigend opzicht maakte PSV volgens Cocu het verschil.

"De defensie en het middenveld werkten goed samen en buitenspelers waren bereid arbeid te leveren. Als je dat de hele wedstrijd doet, en niet een kwartier wel of niet, dan geef je heel weinig kansen aan je tegenstander."

Guardado

Cocu moest het tegen Heracles nog wel stellen zonder Andrès Guardado. De Mexicaanse middenvelder is herstellende van een blessure, maar is waarschijnlijk wel fit genoeg voor de thuiswedstrijd tegen Atletico.

"Dat is nog wel even afwachten. We moeten eerst kijken of Guardado de komende traininingen goed doorkomt, want zo'n wedstrijd kan je niet voor 90 procent ingaan", aldus Cocu.

Luuk de Jong is in ieder geval niet inzetbaar. De spits is geschorst en wordt woensdag in Eindhoven waarschijnlijk vervangen door Jürgen Locadia.

Stegeman

Heracles-trainer John Stegeman concludeerde zaterdag dat zijn ploeg terecht verloor in Eindhoven. ''PSV was agressief, fel en scherp. Zonder dat we aanvallend heel goede dingen hebben gedaan, vind ik dat we waardig hebben verloren. Wij waren onmachtig en dat ligt ook aan de kwaliteit van de tegenstander."

Stegeman bekende dat hij moeite had om zijn ploeg in de rust op te peppen na de penalty en de 2-0 in de slotfase van de eerste helft. ''Iedereen was behoorlijk aangeslagen en dat was lastig."

Heracles verloor de derde plaats aan AZ. ''We gaan keihard ons best doen om zo hoog mogelijk te eindigen", aldus Stegeman. "Het staat allemaal erg dicht bij elkaar, maar we willen er alles aan doen om de play-offs te halen. Dat zou erg mooi zijn voor de club."