Golden State Warriors heeft vrijdag een zeldzaam grote nederlaag geleden in de NBA. De regerend kampioen ging met liefst 137-105 onderuit bij Portland Trail Blazers.

Damian Lillard, vorige week niet uitgenodigd voor de All Star Game, was met 51 punten voor een groot deel verantwoordelijk voor de overwinning van de Blazers.

De Warriors kregen dit seizoen nog niet zo veel punten tegen. De negatieve marge van 32 was bovendien de hoogste die de titelverdediger tot nu toe moest incasseren.

"Of ik nu wel of niet het All Star-team haal, mijn doel is van dit team een winnend team te maken", zei Lillard, die 21 punten in het laatste kwart maakte.

"Hij was fenomenaal, hij leek in alle opzichten op Stephen Curry", stak Warriors-coach Steve Kerr de loftrompet over Lillard. Curry, de sterspeler van de bezoekers uit Oakland, kwam tot 31 punten.

'Boze man'

Volgens guard CJ McCollum was Lillard wel degelijk extra gemotiveerd. "Hij was een boze man vandaag. Dat is wat we nodig hebben. Hij heeft ons vandaag naar de zege gedragen. Hij maakte de grote punten, hij verdedigde, hij speelde als een All Star."

De Warriors leden hun vijfde nederlaag van het seizoen en zagen een einde komen aan een reeks van elf overwinningen op rij.