Cindy Burger is er vrijdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi in Rio de Janeiro.

De 23-jarige Volendamse ging in de kwartfinales met 6-3, 6-7 (6) en 3-6 onderuit tegen de Italiaanse veterane Francesca Schiavone.

De 35-jarige Schiavone won in 2010 Roland Garros, stond ooit in de top tien, maar is inmiddels afgezakt naar de 132e plaats op de wereldranglijst.

Burger, zelf de nummer 187 van de wereld, was één punt verwijderd van een plek bij de laatste vier, maar ze liet dat matchpoint in de tweede set liggen. De partij nam ruim 2,5 uur in beslag.

Burger leek op weg naar een daverende stunt. In een partij waarin de breaks over en weer vlogen, mocht de Volendamse in de tweede set twee keer serveren voor de winst. Zowel op 5-4 als 6-5 leverde ze echter haar opslag in.

Burger kwam in de tiebreak met 4-1 achter, maar knokte zich terug en kreeg op 6-5 een matchpoint. Die liet ze liggen, waarna Schiavone alsnog de partij naar zich toetrok. Burger leverde in de hele partij acht keer haar service in, mede door twaalf dubbele fouten.

Kwalificaties

Burger was via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi in de Braziliaanse stad. Ze won tot deze week nog nooit een partij in het hoofdschema van een WTA-toernooi.

Op het gravel in Rio verraste Burger echter eerst de Amerikaanse Christina McHale, de nummer vier van de plaatsingslijst. Ze bereikte vervolgens de kwartfinales door een andere qualifier te verslaan, Elitsa Kostova uit Bulgarije.