Sven van Beek begrijpt het wel dat de supporters van Feyenoord niet tevreden zijn over het spel van de verdediger en dat van Feyenoord.

"De kritiek is hard en terecht", zei Van Beek vrijdag tegen de NOS. Feyenoord verloor de laatste zeven competitieduels en is inmiddels afgezakt naar de zesde plaats in de Eredivisie.

Van Beek erkent dat hij ook zelf in een mindere periode zit. "Maar ik wil keihard gaan trainen om er weer bovenop te komen. Ik weet dat ik alleen maar leer van deze dingen. Ik moet mezelf hier uit zien te vechten en dat geeft mij extra kracht. De kritiek is niet altijd even leuk."

"Als je wordt bekritiseerd, dan zal daar een reden voor zijn. En die reden moet je vinden bij jezelf", aldus de 21-jarige verdediger, die al vijf eigen doelpunten maakte in de Eredivisie.

Toch heeft Van Beek er vertrouwen in dat Feyenoord, dat zondag Roda JC ontvangt, snel weer eens drie punten weet te pakken.

"Ik denk dat we deze week weer goed getraind hebben en dat we elkaar toch wel weer scherp hebben gemaakt. Als je voor Feyenoord speelt, wil je elke wedstrijd winnen. Dat is helaas niet het geval."

Advocaat

De jeugdinternational is blij met de aanwezigheid van adviseur Dick Advocaat. De komst van de 68-jarige Hagenaar heeft volgens Van Beek nu al een positief effect.

"Als hij iets ziet wat hem niet aanstaat, dan zal hij het zeggen. Ik heb nog niet met hem gesproken. Ik ben nog niet op hem afgestapt. Hij heeft veel meegemaakt en het is daarom mooi dat zo'n man naar onze club is gekomen."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie