Chelsea kan ook zondag in het FA Cup-duel met Manchester City niet beschikken over aanvoerder John Terry. Manager Guus Hiddink overweegt dan ook om de jonge Amerikaan Matt Miazga te laten debuteren.

"Hij zit er dicht tegenaan", laat Hiddink vrijdag op de officiële website van de Londenaren weten. De 20-jarige Miazga, die bij voorkeur als centrale verdediger speelt, kwam eind januari over van New York Red Bulls.

“We gaan hem nog testen, maar hij lijkt fit. Of hij dit weekend al speelt? Dat moeten we nog afwachten.”

Hiddink hoopt de geblesseerde Terry volgende week tegen Southampton wel weer bij de selectie te kunnen voegen. "Natuurlijk is het een teleurstelling om hem te missen, want hij is de leider van het team."

"Maar ik wil niet klagen, want ik heb het volste vertrouwen in de jongens die hem vervangen. In Parijs hebben ze ook een goede indruk achtergelaten", aldus Hiddink.

Chelsea verloor dinsdag met 2-1 van Paris Saint-Germain in het heenduel in de achtste finales van de Champions League. Zondag wacht tegen Manchester City opnieuw een grote wedstrijd.

Toch zal Hiddink niet veel spelers rust geven. "Wij nemen de FA Cup zeer serieus. Dit is een prijs die enorm wordt gerespecteerd in Engeland en de rest van de wereld."

Hazard

De Nederlandse oefenmeester had ook nog lovende woorden over voor Eden Hazard. "Ik heb een aantal korte gesprekken met hem gevoerd over zijn huidige situatie. Ik zie soms vlagen van de oude Hazard. Hij is nog steeds erg gelukkig bij Chelsea en ik heb totaal niet het idee dat hij wil vertrekken."

Hazard, die dit seizoen pas één keer scoorde, staat naar verluidt in de belangstelling van Paris Saint-Germain en Real Madrid.