Thomas De Gendt en Gert Dockx zijn aangereden tijdens een trainingsrit in Spanje.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat beide Belgische wielrenners niet levensbedreigend gewond zijn geraakt, meldt hun ploeg Lotto Soudal vrijdag op Twitter.

De Gendt en Dockx moeten wel verder onderzocht worden in België.

Dockx hoopt dat zijn rechterbeen niet is gebroken. "De auto kwam uit een hellende straat rechts van ons en leek te stoppen. Ik dacht in een flits dat hij met de voorkant van zijn auto wel heel ver op de grote weg kwam, maar voor we het beseften, werden we aangereden."

"Doordat de auto van rechts kwam, is vooral mijn rechterbeen stevig geraakt door de bumper van de auto. Steunen lukt, maar stappen is moeilijk. Ik hoop dat er niets gebroken is, maar dat zullen de verdere onderzoeken wel uitwijzen.''

De Gendt heeft verschillende klachten overgehouden aan de aanrijding. "Ik heb vooral hinder aan nek, rug, pols en vingers. Dankzij onze helm is een hoofdletsel vermeden, denk ik."

"Ik hoop dat ik geen grote breuken heb, maar dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Onze fietsen zijn kapot, maar al bij al hebben we geluk gehad, het kon veel erger geweest zijn.''

Giant-Alpecin

Eind januari werden ook zes renners van de Duitse equipe Giant-Alpecin al aangereden tijdens een trainingsrit in Spanje.

Alle zes coureurs belandden destijds in het ziekenhuis. Met name John Degenkolb en Chad Haga waren zwaar gehavend na het ongeluk.