De geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft vrijdag in een interview met een Frans tv-station uitgehaald naar de media.

"Wat ik betreur is de manier waarop de media vanaf het begin van de huidige crisis gepoogd hebben mij af te maken", aldus de 79-jarige Blatter tegen BFMTV.

"De president van de FIFA is veroordeeld door de media terwijl ik niet verantwoordelijk was voor de handelingen van de leden van het uitvoerend comité, aangezien ik ze niet gekozen heb."

De Zwitser, die vanwege een dubieuze betaling aan het adres van Michel Platini eind vorig jaar voor acht jaar werd geschorst door de ethische commissie van de FIFA, doelt daarmee op het feit dat de afgelopen jaren veel leden uit het machtige uitvoerend comité in opspraak zijn geraakt.

"Ik heb er wellicht spijt van dat we geen maatregelen hebben genomen om te voorkomen dat we leden hadden in het uitvoerend comité die de integriteitstest niet haalden."

Geen vrienden meer

Volgens Blatter hebben zijn voormalige bondgenoten bij de FIFA hem in de steek gelaten sinds zijn schorsing.

"Het vertrek dat ze voor me in gedachte hebben is erg treurig. Opeens kan ik me niet meer verdedigen en heb ik geen vrienden meer. Ik ben geïsoleerd en alleen gelaten, ook al had ik tijdens de hele zaak de goede voetballer Platini aan mijn zijde."

Op vrijdag 26 februari wordt de opvolger van de geschorste Blatter gekozen op een buitengewoon congres van wereldvoetbalbond FIFA.