Maxime Lestienne maakt vrijdag zijn rentree bij Jong PSV in het Jupiler League-duel met FC Emmen. Andres Guardado lijkt volgens trainer Phillip Cocu het Champions League-duel met Atletico Madrid van woensdag te halen.

Guardado liep eind januari een verrekking aan zijn hamstrings op. De 29-jarige Mexicaan is zaterdag nog niet inzetbaar voor de competitiewedstrijd in eigen huis tegen Heracles Almelo.

"Ik ga ervan uit dat hij er woensdag weer bij is", zegt Cocu vrijdag op zijn persconferentie. "Hij kan al veel arbeid verrichten, maar bereidt zich voor op de wedstrijd van woensdag. Andres kent zijn eigen lichaam erg goed, ik ga ervan uit dat hij er woensdag bij is. En als dat niet zo is, zal er iemand anders opstaan."

Ook Lestienne behoort niet tot de selectie voor het duel met Heracles. De vleugelspeler maakt zijn rentree bij Jong PSV, dat het vrijdag in de Jupiler League opneemt tegen FC Emmen. "Hij is helemaal pijnvrij. Vanavond moet hij zo lang mogelijk spelen", aldus Cocu.

De 23-jarige Belg kwam sinds de winterstop nog niet in actie voor de Eindhovenaren vanwege een kuitblessure, maar is inmiddels voldoende hersteld om zijn rentree te maken bij het beloftenelftal van trainer Pascal Jansen.

Serieuze test

Cocu is op zijn hoede voor de bezoekers uit Almelo, die verrassend de derde positie bezetten in de Eredivisie. "Het wordt een serieuze test. Heracles maakt een geweldig seizoen door. Het is een goed georganiseerde, fysiek sterke ploeg en ze hebben veel loopvermogen in huis."

De 45-jarige oefenmeester vreest niet dat zijn ploeg de opponent onderschat en met het hoofd al bij de eerste achtste finale tegen Atletico zit. "We zijn in een fase beland dat het belang van de competitie bij iedereen duidelijk is."

"De overtuiging is er dat we niet zomaar vijf procent minder kunnen geven. Dat realiseren de spelers zich maar al te goed, de wedstrijd van woensdag zal tegen Heracles zeker niet meespelen."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie