Max Verstappen kijkt er naar uit om dinsdag op het circuit van Barcelona zijn eerste testrondjes te rijden in zijn nieuwe STR11-auto.

"Gespannen ben ik niet'', liet de achttienjarige Limburger donderdag op zijn website Verstappen.nl weten.

De jonge coureur van Scuderia Toro Rosso wil komende week in Spanje niet overhaast te werk gaan. "Tijdens de tests bouwen we het rustig op. De dagen in Barcelona zijn bedoeld om de auto beter te leren kennen, de nieuwe motor te testen en om te zien hoe het gaat."

"k ben goed voorbereid op mijn tweede seizoen. Ik ben fysiek sterker, ken de circuits en het team is ook vooruit gegaan. Het ziet er positief uit, maar het blijft afwachten wat de resultaten zullen zijn."

Eerste races

Verstappen houdt er rekening mee dat zijn auto, met de allerlaatste versie van de motor van Ferrari uit 2015, gedurende het seizoen minder concurrerend kan worden.

"Dat zou zomaar kunnen, denk ik. We hebben een motor die niet doorontwikkeld wordt en dat gebeurt bij de meeste teams wel. Dat is jammer, maar we moeten zeker in de eerste races onze kansen grijpen. Dat weet het team ook, dus we werken er nu hard aan om dat voor elkaar te krijgen."

Verstappen weet nu al wat hij wil tijdens de eerste Grand Prix op 20 maart in Melbourne. "Ons doel is om daar het derde deel van de kwalificatie te halen en punten te pakken. Hopelijk meer dan één. Maar het is afwachten hoe sterk de andere teams voor de dag komen."