Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben donderdagavond hun partij in de derde ronde van de Premier League Darts gewonnen.

Van Gerwen boekte zijn tweede zege dit toernooi door de Engelsman Adrian Lewis met 7-4 verslaan. Het affiche gold als het duel tussen de nummer één en drie van de PDC-ranglijst.

Van Gerwen domineerde, maar kwam door een zeldzame misser op dubbel 12 met 4-3 achter. Hij herstelde zich vervolgens met vier legs op rij.

De Brabander onderscheidde zich met een gemiddelde van 106,4 punten per beurt, vijfmaal 180 en een score van bijna 54 procent op de dubbels.

Van Barneveld

Later op de avond boekte ook Van Barneveld zijn tweede zege van het toernooi. De 48-jarige Hagenaar versloeg Robert Thornton met 7-5.

De Schot Peter Wright, die donderdag met 7-4 won van de Engelsman James Wade, is na drie speelronden de enige darter zonder nederlaag in de Premier League.

Phil Taylor was met 7-4 te sterk voor wereldkampioen Gary Anderson, die nog geen punt pakte dit toernooi. Dave Chisnall en Michael Smith beslechtten hun partij in een remise: 6-6.