Fortuna Sittard zit in acute geldnood en er is onvoldoende financiële zekerheid of dit seizoen afgemaakt kan worden.

Volgens de club zijn de problemen onder andere ontstaan omdat er geen overeenstemming is bij de huidige investeerders. Een deel van de salarissen kon niet op tijd betaald worden.

De licentiecommissie van de KNVB legde de club uit de Jupiler League een boete op omdat de accountant geen goedkeuring wilde geven aan de jaarstukken vanwege de financiële onzekerheid.

"De reden voor de boete is eenvoudig", zegt algemeen directeur algemeen directeur Joppe Sangen woensdagavond. "De jaarstukken zijn op tijd aangeleverd. Alleen de accountantsverklaring ontbrak. De accountant wilde deze niet afgeven omdat er niet voldoende financiële zekerheid zou zijn om dit seizoen af te maken."

"Hierop heeft de club maar ten dele invloed. Maar we hebben respijt gekregen tot 1 maart van de KNVB. Gevolg is wel dat een indeling in categorie 1 een feit is."

Investeerders

Volgen Sangen wordt er met de huidige investeerders en potentiële geldschieters gewerkt aan een structurele oplossing. Hij hoopt dat er voor het eind van de maand meer duidelijkheid is.

Ook sportief gaat het niet goed met Fortuna. De club staat op de zeventiende plaats in de Jupiler League.

Video: Samenvatting Fortuna Sittard-Telstar

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-Telstar
Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-Telstar