Cindy Burger heeft woensdag de kwartfinale bereikt van het WTA-toernooi in Rio de Janeiro. De Nederlandse qualifier had  geen enkele moeite met de lager geklasseerde Bulgaarse Elitsa Kostova: 6-3 en 6-0.

Kostova had het hoofdschema in Brazilië ook via de kwalificaties bereikt. De partij duurde maar iets meer dan een uur.

Burger rekende in de eerste ronde al af met de Amerikaanse Christina McHale, de nummer vier van de plaatsingslijst. Dat was haar eerste zege in het hoofdschema van een WTA-toernooi.

De 23-jarige Volendamse staat in de kwartfinale tegenover Francesca Schiavone, een ervaren Italiaanse die ooit in de top tien stond, maar is afgezakt naar de 132e plaats op de wereldranglijst. Burger is zelf de nummer 187 van de wereld.

WTA Dubai

Bij het WTA-toernooi in Dubai werden na de afmelding van de wereldtoppers Serena Williams en Angelique Kerber woensdag ook de twee hoogstgeplaatste speelsters meteen uitgeschakeld.

De Roemeense titelverdedigster Simona Halep, die in de eerste ronde niet in actie hoefde te komen door een bye, verloor in de tweede ronde van de Servische Ana Ivanovic: 7-6 (2) en 6-2.

De als tweede geplaatste Spaanse Garbine Muguruza kreeg in de eerste ronde eveneens een bye en verloor haar eerste partij met 7-6 (3) en 6-3 van de Oekraïnse Elina Svitolina.

Die werd voor het eerst bijgestaan door haar nieuwe begeleidster Justine Henin, de voormalige nummer één van de wereld.