Voor Thiemo de Bakker zit het ATP-toernooi in het Amerikaanse Delray Beach er alweer op. De Westlander verloor dinsdag in Florida van de Amerikaan Sam Querrey: 4-6, 6-3 en 6-4.

Querrey was favoriet. Hij speelde niet alleen in eigen land, maar staat op de 58e plaats van de wereldranglijst. De Bakker staat 90e.

Toch had de 27-jarige Nederlander de zege voor het grijpen. De Bakker stond gelijk een break voor in de derde set, maar wist de overwinning niet over de streep te trekken.

De Bakker maakte in de eerste set nog wel knap een 4-2 en 30-0 achterstand ongedaan. In het tweede bedrijf kwam hij er niet aan te pas. 

De Bakker werd vorige week bij het ABN Amro-toernooi in Rotterdam ook al in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij verloor toen van de jonge Kroaat Borna Coric.

Del Potro

Juan Martin Del Potro maakte in Delray Beach een succesvolle rentree. De 27-jarige Argentijn was in de eerste ronde te sterk voor de Amerikaan Denis Kudla: 6-1 en 6-4.

Het was voor Del Potro de eerste wedstrijd sinds maart vorig jaar. Hij werd de voorbije jaren achtervolgd door blessures, in het bijzonder aan zijn pols. 

Del Potro, die in 2009 de US Open op zijn naam schreef, is inmiddels afgezakt naar de 1042e plaats op de wereldranglijst.

"Ik heb zin om te blijven werken, want ik denk dat als ik gezond blijf, ik nog altijd gevaarlijk kan zijn", zei de Argentijn na zijn wedstrijd. Del Potro moest nog ontdekken hoe zijn lichaam ervoor stond in wedstrijdverband.

"Ik was nerveus voor de wedstrijd en was benieuwd hoe mijn forehand en service zouden lopen. Van mijn backhand wist ik dat die nog moest verbeteren. Maar voor mij voelt dit als een belangrijke zege in mijn loopbaan.''

Del Potro moet het in de volgende ronde opnemen tegen de Australiër John-Patrcik Smith.

Nadal

Rafael Nadal plaatste zich bij het ATP-toernooi van Rio de Janeiro voor de tweede ronde. De 29-jarige Spanjaard zette zijn landgenoot Pablo Carreno opzij: 6-1 en 6-4.

De partij werd een uur uitgesteld vanwege de hevige regenval. Op het gravel in Brazilië kwam Nadal echter geen moment in de problemen. De wedstrijd nam uiteindelijk een uur en twintig minuten in beslag.

Ook titelverdediger David Ferrer bereikte de tweede ronde. De 33-jarige Spanjaard versloeg de Chileen Nicolas Jarry met 6-3 en 7-6 (3).