New York Mets-pitcher Jenrry Mejia heeft nadat hij voor de derde keer betrapt is op doping een levenslange schorsing gekregen van de de Amerikaanse honkbalbond MLB.

De Major League Baseball sprak nog nooit eerder een dergelijk zware straf uit. De 26-jarige Dominicaan werd ditmaal betrapt op het gebruik van de anabole steroïde boldenone.

Mejia testte positief terwijl hij al een schorsing van 162 duels uitzat voor het gebruik van de steroïden stanozolol en boldenone.

Eerder werd de Dominicaan als eens tachtig wedstrijden geschorst. De 'reliever' zei destijds geen idee te hebben hoe het verboden middel, toen ook stanozolol, in zijn lichaam terecht was gekomen.

"Wij zijn bijzonder teleurgesteld dat Jenrry opnieuw de dopingregels van de MLB heeft geschonden. Wij steunen hun beleid ten aanzien van dopingbestrijding volledig", aldus New York Mets in een verklaring.

Mejia's eerdere schorsing van 162 duels, een compleet regulier seizoen, was al een evenaring van het record in de MLB. Alex Rodriguez van stadgenoot New York Yankees miste ook al eens een heel seizoen door een schorsing van 162 wedstrijden.