LONDEN - Fulham heeft een strafrechterlijke zaak geopend tegen voormalig manager Jean Tigana. De club uit de Premier League beticht de Fransman van 'bedrog en oneerlijkheid' rond twee transfers. Zo meent Fulham dat het wegens Tigana's invloed miljoenen te veel heeft betaald voor Edwin van der Sar.

De advocaat van de club zegt dat Tigana Fulham "voortdurend heeft misleid" over de onderhandelingen met Van der Sar, Steve Marlet en John Carew. De transfer van Carew ging overigens niet door. De strafpleiter zei dat Van der Sar in 2001 voor ruim 10 miljoen euro werd weggekocht bij Juventus, terwijl de doelman 'slechts' 6 à 7 miljoen euro waard zou zijn.

"Tigana maakte buitensporige aanbiedingen zonder echt te onderhandelen over de vraagprijs", zei de advocaat. "Daarnaast adviseerde hij de club niet goed." De Fransman moest bij de club niet alleen aangeven welke spelers hij wilde aantrekken, maar welke prijs 'redelijk' zou zijn.

In het geval van de overgang van Marlet zou Tigana al met de onderhandelingen zijn begonnen zonder dat de club daarvan op de hoogte was.

Fulham wil de teveel betaalde miljoenen op Tigana verhalen. De manager heeft inmiddels ook een zaak aanhangig gemaakt; hij zegt nog recht te hebben op aandelen in Fulham.