De Nigeriaanse voetbalbond (NFF) heeft bondscoach Sunday Oliseh woensdag een boete van 6 miljoen Naira, ruim 25.000 euro, opgelegd naar aanleiding van zijn kritiek op de media in het Afrikaanse land.

De 41-jarige oud-Ajacied uitte zijn ongenoegen zondag in een video van ruim acht minuten, waarin hij onder andere zegt dat het "waanzin" is om een trainer na twee nederlagen vragen te stellen over zijn toekomst.

"Zelfs Duitsland, de wereldkampioen, slaagt er niet in om iedere wedstrijd te winnen, zoals jullie van ons eisen. Zij die schrijven dat wij het slecht doen, willen het Nigeriaanse volk laten geloven dat we niet succesvol zijn, maar de Nigerianen zijn niet blind en ze weten wat er gebeurt."

"Als je denkt dat je beter dan ik ben, ga dan beginnen als trainer en bewijs het. Ik heb niet voor deze baan gesmeekt. Ik wilde het zelfs niet eens, want ik heb het aanbod tweemaal afgeslagen. Wegens een zeer gerespecteerde vriend uit de regering heb ik het toch gedaan."

Excuses

Oliseh, die in juli 2015 Stephen Keshi opvolgde, heeft op zijn Twitter-account zijn excuses aangeboden. Hij benadrukt dat zijn uitspraken niet over het Nigeriaanse volk gaan. "Ik zou mijn geliefde landgenoten nooit 'gek' noemen."

Onder de voormalig Nigeriaans international verloor Nigeria twee van de laatste veertien wedstrijden. Guinea diende de 'Super Eagles' eind vorige maand een 1-0 nederlaag toe in de poulewedstrijd op het African Nations Championship (CHAN).

Mede dankzij die nederlaag strandde Nigera in de poulefase van het toernooi, dat gewonnen werd door Congo.

Oliseh speelde vanaf medio 1997 twee seizoenen voor Ajax, waarin hij achtmaal scoorde. De voormalig Nigeriaans international kwam daarna onder andere uit voor Juventus en Borussia Dortmund.