ALPHEN AAN DEN RIJN - Martin Verkerk moet toch een operatie aan zijn schouder ondergaan. De tennisser uit Alphen aan den Rijn probeerde zijn blessure met injecties te bestrijden, maar maandag tijdens de training bleek dat een ingreep onafwendbaar is. Hij zal de operatie volgende week dinsdag in Berlijn ondergaan.

"Tijdens de training bleek dat de injecties geen effect hebben gehad. Ik heb nog steeds pijn. Er zit niets anders op dan opereren", aldus Verkerk. Bij de ingreep zal pas duidelijk worden hoe ernstig het gesteld is met de schouder van Verkerk. Hij gaat in eerste instantie uit van een herstel van drie tot vijf maanden. Verkerk moet na de ingreep nog tot donderdag in het ziekenhuis blijven.

Verkerk kampt al sinds juli met de blessure aan de schouder. Hij won ondanks de problemen met het gewricht nog wel de Dutch Open in Amersfoort. Een Duitse specialist achtte een ingreep noodzakelijk, maar de tennisser besloot na een second opinion in New York af te zien van een operatie en het met injecties te proberen. De artsen hebben gezamenlijk overleg gevoerd en staan beiden achter een operatie.